top of page

TEKSTOVI U VEZI ADVOKATURE

Advokati specijalizovani za legalizaciju stanova i objekata u Beogradu Advokati za legalizacije i ozakonjenje nepokretnosti Advokatske kancelarije za legalizaciju i ozakonjenjeu Beogradu najbolji nacin je da se postavi pitanje advokatu i tako ce se dobiti najbolji savet advokata

UPOZORENJE GRAĐANIMA

Poštovani graðani, apelujemo da za sve vrste pravne pomoći angažujete advokate koji su školovani i osposobljeni da pravnu pomoć kvalitetno i stručno pružaju. Osim toga, advokati i advokatske kancelarije su osigurani od profesionalne odgovornosti i za eventualnu štetu svom klijentu imaju osiguranje i odgovaraju i svom svojom imovinom. Za razliku od advokata, razne agencije, DOO forme i pojedinci koji se bave nadripisarstvom (krivično delo) nemaju stručna znanja, nemaju osiguranje i imaju povećan rizik da će Vas oštetiti svojim nestručnim radom ili prevarnim ponašanjem.

Autentične podatke o advokatima koji su zvanično i pouzdano upisani u Imenik odredjene Advokatske komore možete naći na sajtovima AK i izabrati advokata. Time će Vam pravnu pomoć pružati školovani i registrovani profesionalac, umesto navedenih nadripisara i lica sumnjivog znanja, obrazovanja i kvaliteta.

 

Kupovina nepokretnosti je uvek stresan čin jer postoje brojna pitanja koja budući vlasnik nepokretnosti mora da proveri i da se do najveće moguće mere uveri da je status nepokretnosti nesporan, da kupuje nepokretnost od vlasnika i da prema nepokretnosti nemaju osnovane vlasničke pretenzije bilo koja treća lica. U Republici Srbiji je bilo dosta problema u ovoj oblasti i dešavale su se brojne višestruke kupovine iste nepokretnosti i dešavalo se da postoji i po 15 kupaca istog stana itd. Sve to je uticalo da gradjani dodatno budu oprezni i da se angažuju advokati specijalizovani za proveru nepokretnosti tj. dokumentacije i vlasničkog statusa oko nekretnine koja se kupuje. Advokati za kupoprodaju nepokretnosti cene da je ta oblast jedna od najstresogenijih oblasti advokatskog rada iz prostog razloga što je mnogo faktora na koje se mora obratiti pažnja, ali savesnim advokatskim radom i detaljnom proverom se uvek dolazi do dobrih rezultata i do odgovora na pitanje postoji li rizik od kupovine nekretnine koju želi da kupi klijent advokata. Najbolji način da se proveri nepokretnost koja se kupuje je da se uradi tzv. kompletna provera koja podrazumeva proveru sve dokumentacije na mestu gde je nastala npr. ako postoji ugovor da se proveri po broju overe da li je postojeći u sudu koji ga je overio ili kod Javnog beležnika koji ga je overio, ako postoji gradjevinska dozvola da se proveri postoji li ona pod tim brojem zavedena kod nadležnog organa itd. Provera ne znači samo da se proveri delovodni broj overe, nego i sadržaj akta tj. da li je kopija koja je data potencijalnom kupcu verna originalu i da li je autentična. Ovo je naročito značajno u vremenu u kome živimo jer danas postoje toliko kvalitetni kolor laserski štampači da se lako može kopirati bilo koji dokument sa izmenjenim sadržajem i isti se može i štampati tako da izgleda verno originalu i da je jako teško razlikovati ga od sličnog dokumenta koji je originalan. Osim navedene kompletne provere dokumentacije od strane advokata postoji i opcija jednostavnije provere dokumentacije od strane advokata i oslanja se na proveru kopija dokumentacije i nadležnog organa overe koji po službenoj dužnosti proverava dokumentaciju i gde postoje velike šanse da je sve u najboljem redu obzirom da je pooštren sistem provere i kod bivših sudova i kod javnih beležnika koji imaju jedinstveni registar na raspolaganju, pa su manje šanse višestruke prodaje nepokretnosti obično stanova. Medjutim, treba biti jako oprezan jer u praksi postoje situacije numeracije i prenumeracije stanova zbog čega se može desiti da se isti stan proda više puta jer mu se npr. odredi umesto broja 5 broj 6 itd. Sve ovo će Vaš advokat specijalizovan za proveru nekretnine i dokumentacije oko nepokretnosti primetiti i na vreme vam ukazati pažnju. Advokati i postoje da bi gradjanima i svojim klijentima olakšali funkcionisanje u pravnom sistemu i pomogli im da izbegnu greške i zaštite sebe i svoju imovinu.

Ukoliko Vam je potrebna neka dodatna informacija možete nas kontaktirati, a Spisak i Imenik svih advokata u Beogradu možete razgledati i izabrati svog advokata klikom na link sajta Advokatske komore Beograda koji sadrži podatke o svim advokatima u Beogradu :  https://akb.org.rs/imenik/

bottom of page