top of page

TEKSTOVI U VEZI ADVOKATURE

Advokati specijalizovani za priznanje strane sudske odluke u Beogradu Advokati za priznanje strane presude Advokatske kancelarije za prekrsajne priznavanje strane odluke suda u Beogradu najbolji nacin je da se postavi pitanje advokatu za priznanje odluke suda drugih drzava

UPOZORENJE GRAĐANIMA

Poštovani graðani, apelujemo da za sve vrste pravne pomoći angažujete advokate koji su školovani i osposobljeni da pravnu pomoć kvalitetno i stručno pružaju. Osim toga, advokati i advokatske kancelarije su osigurani od profesionalne odgovornosti i za eventualnu štetu svom klijentu imaju osiguranje i odgovaraju i svom svojom imovinom. Za razliku od advokata, razne agencije, DOO forme i pojedinci koji se bave nadripisarstvom (krivično delo) nemaju stručna znanja, nemaju osiguranje i imaju povećan rizik da će Vas oštetiti svojim nestručnim radom ili prevarnim ponašanjem.

Autentične podatke o advokatima koji su zvanično i pouzdano upisani u Imenik odredjene Advokatske komore možete naći na sajtovima AK i izabrati advokata. Time će Vam pravnu pomoć pružati školovani i registrovani profesionalac, umesto navedenih nadripisara i lica sumnjivog znanja, obrazovanja i kvaliteta.

 

Svaki gradjanin koji ima potrebu da obavi postupak priznanja strane sudske odluke u Republici Srbiji može se susresti sa procedurom koja mu je nepoznata i može mu zatrebati stručna pravna pomoć. Najbolji način je da se angažuju advokati za priznanje strane sudske odluke u Srbiji i oni mogu pružiti svu stručnu pomoć.

Procedura priznanja strane sudske odluke u Republici Srbiji se razlikuje u postupku u odnosu na druge države. Od dokumentacije je potrebno imati originalnu prevedenu odluku suda koja se želi priznati i to isključivo kod ovlašćenog sudskog prevodioca i ostalu prateću dokumentaciju. Potrebno je imati i tačnu adresu za potrebe dostave pismena učesnicima postupka, a moguće je i proceduru obaviti preko punomoćnika iz reda advokata za obe strane u postupku priznanja. Ukoliko neko od učesnika postupka priznanja strane sudske odluke ne govori srpski jezik onda je potrebno i da se prevode akti u toku postupka i tako dostavljaju. Ovo nije nužno ukoliko taj učesnik ima punomoćnika iz reda advokata.

Ukoliko Vam je potrebna neka dodatna informacija možete nas kontaktirati, a Spisak i Imenik svih advokata u Beogradu možete razgledati i izabrati svog advokata klikom na link sajta Advokatske komore Beograda koji sadrži podatke o svim advokatima u Beogradu :  https://akb.org.rs/imenik/

bottom of page