top of page

TEKSTOVI U VEZI ADVOKATURE

Željko B. Simić, advokat iz Beograda, sedište kancelarije ul. Kneginje Zorke br. 94 – Vračar Advokati specijalizovani za provere podataka i skidanje zabrane eu i evropskih zemalja  u Beogradu Advokati za ukudanje zabrana sengena i eu Advokatske kancelarije za provere podataka oko vodjenja krivicnog postupka e u Beogradu i Srbiji najbolji nacin je da se postavi pitanje advokatu za saobracajne prekrsaje

UPOZORENJE GRAĐANIMA

Poštovani graðani, apelujemo da za sve vrste pravne pomoći angažujete advokate koji su školovani i osposobljeni da pravnu pomoć kvalitetno i stručno pružaju. Osim toga, advokati i advokatske kancelarije su osigurani od profesionalne odgovornosti i za eventualnu štetu svom klijentu imaju osiguranje i odgovaraju i svom svojom imovinom. Za razliku od advokata, razne agencije, DOO forme i pojedinci koji se bave nadripisarstvom (krivično delo) nemaju stručna znanja, nemaju osiguranje i imaju povećan rizik da će Vas oštetiti svojim nestručnim radom ili prevarnim ponašanjem.

Autentične podatke o advokatima koji su zvanično i pouzdano upisani u Imenik odredjene Advokatske komore možete naći na sajtovima AK i izabrati advokata. Time će Vam pravnu pomoć pružati školovani i registrovani profesionalac, umesto navedenih nadripisara i lica sumnjivog znanja, obrazovanja i kvaliteta.

 

Svaki gradjanin pre stupanja u ugovorne ili poslovne odnose sa pojedincima tj. fizičkim licima ili preduzećima ili preduzetnicima može imati potrebu da proveri istorijat poslovanja, solventnost ili bonitet tog lica. Naravno da postoji razlika da li stupate u kupoprodaju stana sa licem koje nije nikada osudjivano ili sa licem koje je osudjivano za prevare pri kupoprodaji nepokretnosti ili u poslovni odnos da preduzećem koje ima pozitivno poslovanje ili koje je opterećeno dugovorima i na ivici bankrotstva.

Procedura provere zavisi od subjekta koji se proverava i neki podaci su javno dostupni, a ima i slučajeva gde bi pribavljenje odredjenih podataka bilo protivno zakonu i naravno tu svoj puni kapacitet dobija punomoć od lica koje se proverava i koje tim punomoćjem daje dozvolu da bude provereno u odredjenom postupku ili pred odredjenim nadležnim organom. Provere su u svakom slučaju moguće i jedino je pitanje do kog nivoa su one dozvoljene i bez saglasnosti subjekta koji se proverava i od kog nivoa je ta saglasnost nužna, kao i dostavljanje poslovne i računovodstvene dokumentacije na osnovu koje se bonitet proverava ako je u pitanju privredni subjekt itd. Zavisno od vrste provere koja se sprovodi tj. dju dilidžensa (Due diligence) provere mogu biti pravne, ekonomske, medjudržavne itd.

Ukoliko Vam je potrebna neka dodatna informacija možete nas kontaktirati, a Spisak i Imenik svih advokata u Beogradu možete razgledati i izabrati svog advokata klikom na link sajta Advokatske komore Beograda koji sadrži podatke o svim advokatima u Beogradu :  https://akb.org.rs/imenik/

bottom of page